Referenties

Aan deze organisaties heb ik al mooie stenen mogen bijdragen

ABG-Organisatie

René Wiersema, algemeen directeur ABG-organisatie: "Al vele jaren behartigt mevrouw Carola Peters als medewerker van onze organisatie de behandeling van bezwaar- en beroepszaken in het sociale domein. Ze doet dat heel kundig en vlot: wij kunnen in dit soort juridische trajecten echt op haar kompas varen. Ze verdiept zich goed in de casus, luistert naar de cliënt, kent de actuele wetgeving en jurisprudentie en gaat zo nodig de discussie aan met een wethouder of manager. Kortom, een uitstekende professional die ik u – voor de tijd dat ze niet voor ons werkt – van harte kan aanbevelen."

Robert Mathijssen, afdelingsmanager Sociaal domein (uitvoering) ABG gemeenten: "Carola Peters werkt al sinds 2013 als Juridisch medewerker Bezwaar- en beroep bij de ABG organisatie. Ze doet dat tot grote tevredenheid van zowel de organisatie als het college van B&W. Carola is scherp, objectief en niet bang om stelling te nemen. Altijd vanuit een eerlijke beoordeling van de situatie, gebaseerd op gedegen juridische kennis en met oog voor alle partijen die betrokken zijn in de situatie. Ze gebruikt heldere taal en is proactief in haar manier van werken."

Bart van Linder, teamleider ABG organisatie: "Ik kan u Carola Peters aanraden voor het afhandelen van ingediende bezwaar en beroepszaken. Ze heeft een uitgebreide kennis van relevante wet- en regelgeving. Met name van de Participatiewet. Maar nog belangrijker is hoe ze de bezwaarschriften afhandelt. Ze heeft oog voor zowel het belang van de gemeente als de inwoner. Ze handelt naar de letter en geest van de wet. Ik ken haar als een betrouwbare en empathische professional."

Sabine Sijmens, kwaliteitsmedewerker Participatiewet ABG-organisatie: "Ik ken Carola als een bevlogen bezwaar- en beroepsmedewerker. Haar juridische kennis is goed op orde. Verder weet ze goed oog te houden voor de situatie en de belangen van de betreffende burger. Een beschikking op bezwaar, wat best een juridische tekst is, kan ze goed vertalen naar een leesbaar besluit voor de burger. Verder ken ik Carola als een harde werker, die haar afspraken graag na komt en haar verantwoordelijkheden neemt. Als collega is ze vrolijk, eerlijk, geïnteresseerd en maakt tijd voor een praatje. Kortom een fijne collega om mee samen te werken!"

Neem contact op

Gemeente Alphen-Chaam

Ton Braspenning, wethouder sociaal domein Alphen-Chaam: "Met Carola Peters haal je meer in huis dan alleen een medewerker. Ja haalt initiatief binnen met een ruime ervaring op het gebied van sociale wet en regelgeving. Carola is in staat om vraagstukken te voorzien van een heldere analyse, is oplossingsgericht en begrijpt de consequenties van juridische uitwerking voor inwoners. Transparant en open in haar communicatie naar collega’s en bestuurders en bekend met de wereld van de overheid."

Neem contact op

Gemeente Gilze en Rijen

Ariane Zwarts, wethouder gemeente Gilze en Rijen: "Carola is een zeer deskundige juriste met veel kennis en ervaring. Wat Carola goed kan is het afwegen van sociale en juridische aspecten in haar adviezen. Een werkwijze die bijzonder passend is in deze tijd waar de “menselijke maat” in het sociaal domein steeds belangrijker wordt."

Kyra Schuurbiers, consulent inkomen gemeente Gilze en Rijen: "Carola is een secure en geordende bezwaarmedewerkster die alles tot na de komma uitzoekt. Zij houdt bij het beoordelen van de bezwaarschriften ook altijd de menselijke maat in acht en staat altijd open voor feedback. Carola is zowel mondeling als schriftelijk erg sterk in haar communicatie, waardoor haar beslissingen altijd duidelijk en goed leesbaar zijn. Haar juridische kennis binnen het sociale domein is zeer groot, waardoor zij naast het beoordelen van bezwaarschriften ook collega’s op andere vlakken goed kan adviseren. Als collega zou ik Carola omschrijven als: sociaal, meedenkend, geïnteresseerd, en vooral erg leergierig!"

Neem contact op

Gemeente Baarle-Nassau

Miriam van Gestel, consulent re-integratie gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau: "Professioneel, oprecht, vakvrouw met oog voor de mens. Dat zijn de eerste eigenschappen die bij me opkomen. We werken al enige jaren op een prettige manier samen, Carola als juridisch medewerker in het sociaal domein, ondergetekende in de uitvoering. Hoewel zij uiteraard altijd vanuit haar juridische vakgebied  werkt, zal voor haar een dossier altijd een uitdaging zijn om te kijken naar de mens achter het dossier. Sterk punt is ook haar creativiteit. Carola wil altijd graag zoeken naar de beste oplossing, naar maatwerk als dat nodig is. En verder, bijzonder prettig om met haar samen te werken. Carola is een aanwinst in het sociaal domein."

Neem contact op

Gemeente De Fryske Marren

Linda Helvrich, Juridisch medewerker kwaliteit sociaal domein: "Snel, gedegen en oplossingsgericht, dat is wat er in mij opkomt als ik Carola zou beschrijven. Carola heeft de functie van Juridisch medewerker kwaliteit bijna twee jaar naar volle tevredenheid bij ons vervuld. In deze functie was zij verantwoordelijk voor het behandelen van bezwaar- en (hoger)beroepschriften, toetsing, advisering en het schrijven van werkinstructies.

Carola is goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het Sociaal Domein en weet deze te vertalen naar de praktijk. Haar verweerschriften en adviezen zijn helder en overtuigend. Een fijne collega om mee samen te werken. Kortom, een aanwinst voor ieder team!"

Neem contact op

Gemeenschappelijke Regeling de Bevelanden

Lien Nguyen, Juridisch medewerker Bezwaar en Beroep G.R. de Bevelanden: "Ik heb Carola leren kennen als een zeer professioneel, vakkundig en betrokken collega. Gelet op haar kennis en ervaring is zij in staat om bezwaarschriften deskundig op te pakken waarbij ze een balans zoekt in de menselijke maat en de wettelijke kaders.

Haar beslissingen zijn helder en op een duidelijke manier geschreven zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Ze is oprecht een fijne en gezellige collega om mee samen te werken! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen als u op zoek bent naar een professionele juridisch medewerker."

Neem contact op